Úspešná potravinová zbierka

pridal: charita | dátum: 29. novembra 2018 | kategória: Pomoc

Aj Diecézna charita Nitra sa v tomto roku zapojila do 6. ročníka najväčšej potravinovej zbierky na Slovensku. Stánok sme mali v Hypermarkete Tesco a pre naše zariadenia a ľudí v núdzi sa nám podarilo vyzbierať 710,5 kg potravín a drogérie v hodnote 918,11 €.  Zbierka prebiehala v dňoch 22.-24.11. 2018  a zákazníci TESCO predajní pomohli Slovenskej katolíckej charite vyzbierať spolu vyše 93 ton potravín a drogérie v 64 pobočkách po celom Slovensku. Potravinová zbierka tak vďaka štedrým darcom opäť prekonala rekord.

„Veľmi si vážime štedrosť a podporu každého darcu. Vďaka tomu môžeme pomôcť núdznym, ktorí klopú na dvere našich charitných zariadení, lebo sú hladní,” informoval Erich Hulman, generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity. Okrem Charity sa do zbierky zapojili aj Depaul Slovensko, Evanjelická Diakonia ECAV Slovensko, OZ Vagus a Potravinová banka Slovenska. Oproti minulým rokom sa zapojilo viac mladších ľudí a darcovia vkladali do nákupných košíkov i kvalitnejšie potraviny.