SANDPLAY TERAPIA – CESTA K DETSKEJ DUŠI

pridal: charita | dátum: 31. augusta 2018 | kategória: Pomoc

ZBIERKA FIGÚROK DO TERAPEUTICKÉHO PIESKOVISKA

Deti z detských domovov zvyčajne svoje pocity vyjadrujú ťažko. Jednou z ciest k odkrytiu ich zranenej duše je sandplay terapia, ktorá využíva hracie pieskovisko.  Využíva to, čo je dieťaťu prirodzené – hru, ktorá sa tak stáva výborným prostriedkom na diagnostiku a samotnú terapiu. Je to priestor, kde môžu deti prostredníctvom rôznych figúrok a drobných predmetov vytvoriť určité situácie v piesku. Neverbálne takto vyjadrujú svoje prežívanie, obavy a potreby, čím terapeutovi poskytujú obraz svojho vnútorného sveta.

Budovať terapeutické pieskovisko v našom Detskom dome sv. Lujzy začal psychológ Juraj, nová posila nášho tímu. Pomôcť mu môžete darovaním rôznych malých figúrok a predmetov, ako sú napr. postavičky ľudí, rozprávkových bytostí, animovaných/filmových hrdinov, ale tiež zvieratká, fantasy tvory, stromčeky, kvietky, autíčka, iná technika, miniatúry domčekov a veľa iného… Veríme, že aj sandplay terapia prispeje k tomu, že život detí sa stane lepším a radostnejším.