Adopcia ľudí bez domova

pridal: charita | dátum: 7. apríla 2019 | kategória: Pomoc

V rámci grantu Mením moje mesto 2019 vás prosíme o podporu projektu Adopcia ľudí bez domova v Nitre. V Nitre žije cca 500 osôb bez domova, prípadne v ohrození bývania (nocľaháreň, útulok, ubytovne, domov pre osamelých rodičov atď.). Projekt budeme realizovať podľa prístupu „Housing First – Bývanie ako prvé“, ktorý je vo svete vysoko úspešný.  Vytvoríme webovú stránku, na ktorej zverejníme a budeme priebežne aktualizovať príbehy ľudí bez domova, žijúcich v Nitre a umožníme tak adoptovať si človeka bez domova, t.j. pravidelne alebo jednorazovo mu prispievať na nájomné, na vybavenie dokladov, na lieky. Pomocou webovej stránky budeme tiež vyzývať ľudí, aby ponúkli svoj byt do prenájmu človeku bez domova za priateľskú cenu. Zrealizujeme školenia pre odborníkov a sociálnych pracovníkov v prístupe „Housing First – Bývanie ako prvé“.

Podporte nás, prosím, Vašim hlasom na stránke https://mmm2019.hlasobcanov.sk/ v sekcii: Sociálna oblasť a ochrana zdravia – projekt: Adopcia ľudí bez domova v Nitre.

Ďakujeme!